Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet 11-17

Fler händelser

Today's lunch

Tillgänglighet

Alla besökare är välkomna till Vandalorum och vi strävar efter att vara så lättillgängliga som möjligt. 

Parkering för personbil och buss finns i direkt anslutning till museet och är gratis för alla besökare. För personer med funktionsnedsättning/ar har vi en parkering precis utanför vår stora entré. I våra lokaler finns inga trösklar vilket gör det lätt för barnvagnar, rollatorer och rullstolar att ta sig fram. På entréplan har vi en toalett för personer med funktionsnedsättning/ar och det finns även en i källarplan samt administrationsplan (2a våningen) dit du kommer lätt med vår stora hiss. Skötbord hittar du på toaletten bredvid vår designshop i anslutning till entrén.

I entrén finns fällpallar att låna för den som behöver ta sig en paus i utställningarna och i kapprummet hittar du en obevakad garderob samt låsbara skåp. Cyklar finns att låna gratis, fråga personalen i receptionen. För personer med hörselnedsättning har vi 10 digitala och portabla hörslingor från Phonak att låna ut. Hörslingorna kan med fördel användas vid guidade visningar eller föreläsningar och kan antingen kopplas in till din hörapparat eller användas med vanliga hörlurar. Tveka inte att ta kontakt med vår entrépersonal för ytterligare frågor och hjälp och är du tveksam om just du kan ta dig fram obehindrat under ett besök är du varmt välkommen att ringa oss och fråga på 0370-30 22 00. Vi vill att alla ska få en så bra upplevelse som möjligt på Vandalorum - välkomna!

Det är tyvärr inte tillåtet att ta med sin hund in på Vandalorum (gäller även restaurangen). Hundar i koppel är dock välkomna att vistas med matte eller husse på vår innergård. Under varma dagar finns här både skugga och tillgång till vatten.

Funktionsnedsatt person får medföra assistanshund i Vandalorums alla publika utrymmen.

 


Foto: Sara Landstedt

Foto: John Nelander

 

Vandalorum är ansluten arrangör till Pluspolare-kortet.

Läs mer om kortet här

Sidan uppdaterad 1.3 2017

Today's lunch

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här