Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet tisdag-söndag 11-17

Fler händelser

Today's lunch

Baked salmon served with browned butter, cream of cauliflower, blackened cauliflower and new potatoes

Värnamobor & Poster Project 16.4 - 7.8 2011

Med start för lite över två år sedan har Vandalorum givit ut en bulletin med ojämna mellanrum. En nedräkning som började med nummer 10… med en värnamobo på omslaget och som fortsatt att räkna ner till öppningen av Vandalorum med ett för varje utgåva ökande antal värnamobor. De två sista på denna avslutande bulletin: fem nyförlösta mammor med sina barn på (= 10 värnamobor) och damfotbollslaget (= 11 värnamobor).  Avsikten vara att bygga en form av förankring bland alla och en var för projektet. Bulletinen har sedan skickats ut i ett stadigt ökande antal över Skandinavien men den har samtidigt lokalt blivit "the talk of the town".

Tanken var att omslagens svartvita grupporträtt i August Sanders anda skulle ge ett uppriktigt och raka besked om projektets utveckling. Fotografen Johann Bergenholtz tog sig an uppdraget med liv och lust. Först ut var givetvis Sven Lundh. Initiativtagaren till Vandalorum. Sedan har det varit människor från alla åldrar och alla möjliga delar av samhället. Johanns sätt att närma sig sina "modeller" har varit rakt och okonstlat, med respekt och med en vänlighet som skapat förtroende – och det syns i bilderna.

Samtliga elva bilder visas i Vandalorums entréhall som en tillbakablick och ett minne av den.


En annan nedräkning har konkretiserats i Vandalorums samarbete med Värnamo Nyheter. Varje tisdag de sista tio veckorna fram till öppningen har tidningen upplåtit sin sista sida åt en konstnär med småländska anknytning att helt fritt få skapa ett konstverk för tidningssidan och för den unika distributionsformen. Bilderna har sedan tryckts upp som en serie affischer som kommer att ställas ut i samband med öppningen och även säljas i vår butik.  

Today's lunch

Baked salmon served with browned butter, cream of cauliflower, blackened cauliflower and new potatoes

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här