Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet 11-17

Fler händelser

Today's lunch

Torsten Hylander 11.4 - 7.6 2015

Om tingens ordning och oordning

Torsten Hylander har gjort sig känd för sina särpräglade kollage av hittade föremål. Han tar sig an leksaker, redskap eller andra vardagsföremål som fascinerar honom. De separeras och kombineras tills nya lekfulla enheter och betydelser uppstår, ibland långt bortom igenkännlighet.


I Vandalorums utställning i Galleriet visas ca 25 väggmonterade objekt skapade under de senaste tre åren. Torsten Hylander väljer gärna att utgå från föremål gjorda av trä. Som ett vanligt material både inom traditionellt hantverk och inom nutidens industri är träet förtjänstfullt mångfasetterat.

”Min utställning är en visuell lek. Precis som barnet i räkneramsor leker med språket, använder jag ögat för att leka med former. Sågar sönder, sätter ihop och hoppas på det oväntade. Jag vill uppmuntra betraktaren att hitta det där andra ögat och känna lusten att själv vilja vända, vrida”.   

Torsten Hylander (f. 1944, verksam i Malmö) finns representerad på bl a Malmö Museum, Statens Konstråd, Statens Kulturråd och Nationalmuseums grafiksamling. Han är aktuell med ett konstnärligt uppdrag på Nya Karolinska Solna.


 


Objekt, utan titel

Objekt, utan titel

Objekt, utan titel

 

Today's lunch

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här