Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet 11-17

Fler händelser

Today's lunch

3 kvinnor: Lisa / Karin / Margareta 31.3 - 6.5 2012

LISA  ATTERSTRÖM,  skulptur

KARIN  HARTVIG  JÄRUP, (1934 – 1990) teckning och måleri

MARGARETA  LINTON  LINDEKRANTZ, (1931 – 2011) måleri


3 konstnärer med rötter i Småland. 3 konstnärspersonligheter.
1 utställning  där linjen och det måleriska  möts.

Karin Hartvig Järup, verksam i Växjö, kan nästan sägas ha haft  pennan och linjen som vapen. Med starkt engagemang  fångar hon i sina teckningar,  gisslar när så behövs, både mänskliga och samhälleliga tillkortakommanden. Även hennes måleri har en berättande, ibland kanske  lätt surrealistisk  ton. Målningarna handlar eg  mer om människor och relationer  än om  landskap.

Margareta Linton Lindekrantz var verksam både i Stockholm och på Öland. Hon är den verkliga målaren, ständigt sysselsatt med färgen, som också får bygga upp bilden. Här finns en smittande känsla för fart och rörelse och hon hämtade också sina motiv från cirkus- och artistvärlden  och kapplöpningsbanorna, där fart och färg och det exotiska lockar oss. Den intensiva färgen gläder oss.

Lisa Atterström är verksam i Bottnaryd, utanför Jönköping. Hon har byggt upp sina svävande och tunga trådhus i lada 2 på Vandalorum. Den skulpturala installationen är specifikt  uppbyggd i detta rum. Lisa Atterström är van att hantera nya rum eftersom hon  ofta arbetar med offentliga utsmyckningar. Senast med ett skulpturalt segel vid Munksjöns norra strand. Hon arbetar ofta med okonventionella material och låter nu i lada 2 tråd och stål mötas och tillsammans bygga upp dessa hyddor. Linjen och luftrummet mellan skulpturerna är väsentliga för upplevelsen av verket.

Eva Thomasdotter
intendent

Today's lunch

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här