Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet 11-17

Fler händelser

Dagens lunch

Färsbiff på Lamm från Ulås gård serveras med cidervinägersenap, fetaost, soltorkade tomater, bakad palsternacka och örtrisotto

ETAPP 2

Den 21 januari 2017 invigde Vandalorum Etapp 2 som inkluderar ytterligare 800 m² till de redan befintliga 3000 m² (från Etapp 1, 2011) utbyggnaden innefattar: en ny utställningslada (Lada 3), Svens veranda samt en förvandling av Lada 2 till Formlada. Formladan är en utställningsplats tillängnad formen där målet är att presentera designföremål och möbelkonst med laddning och starka betydelser samt att ställa formgivarnas processer och berättande i centrum.

Ansvarig arkitekt för utbyggnaden var Magnus Silfverhielm vid AIX Arkitekter i Stockholm med utgångspunkt i Vandalorums originalkoncept av Renzo Piano Building Workshop. Utbyggnaden är finansierad av Vandalorums tre partners: Christina Hamrin, Liljedahl Group och Svenstigs, med ett kompletterande stöd från Boverket.
 
Vandalorum Etapp 2, klart! Foto: John Nelander

 


Vandalorum Etapp 2, inte mycket kvar nu. Otroligt, snart har vi ytterligare en lada för
utställningar med konst och design!
Träfasaden målas med Falu rödfärg och taket kläs i plåt.


 


Lada 3.

 


Här gjuts plattan till Svens Veranda om ska ge Restaurang Syltan fler sittplatser.

 


Lada 3.Lyftkranen på plats för att sätta igång med bygget av Lada 3


Den 16 januari 2016 påbörjades bygget av Etapp 2 med Plankrivningsfest! Omkring 250 personer ur Vandalorums Vänner, Partners och Sponsorer kom till arrangemanget och deltog i föreläsning med formgivare Jonas Bohlin. Därefter gick vi alla ut och tillsammans sprejade på planket med grafittifärg för att sedan gemensamt putta omkull planket.Här faller planket på platsen där Lada 3 ska ligga.

 


Grafittimålning med Vandalorums vänner och Jonas Bohlin.

 

Dagens lunch

Färsbiff på Lamm från Ulås gård serveras med cidervinägersenap, fetaost, soltorkade tomater, bakad palsternacka och örtrisotto
söndag 24 december, 11:00
måndag 25 december, 11:00
tisdag 26 december, 11:00
söndag 31 december, 11:00
måndag 1 januari, 11:00

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här