Öppettider

Varje dag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Fotbollssamtal med Erik Niva

18:00

Dagens lunch

Rimmad ugnsbakad laxrygg serveras med kräm på rotselleri, ragu på puylinser, rotselleri och örtpotatis

Inredningen

Konceptet för Vandalorums inredningar är framtaget av den isländske arkitekten Sigurdur Gustafsson i samråd med Vandalorums initiativtagare Sven Lundh.

Entréhuset som flödar av ljus, domineras av den långa receptionsdisken. Med inspiration från det lätta och det okomplicerade hos Renzo Piano, är den som sammansatt av en rad segel, knappt svävande över golvet med sin genombrutna front och sin ljusa lätthet. Detsamma gäller den segelformade armaturen över hela disken, Renzo Piano älskar att segla. Det vita går igen i det långa, krumbuktade bokbordet, kallad bokormen, längs den röda muren vid trappan ner till garderoben i källaren, liksom i de små borden vid fönsterradens sittgrupper. Fåtöljerna Aluminium är signerade Maths Theselius och är producerade av Källemo. I kapprummet på nedre plan står den klassiska böjträmöbeln Eva, ritad på 30-talet av Bruno Mathsson.

På Vandalorums innergård finns under sommarhalvåret de svarta gummimöblerna NON av Boris Berlin och Poul Christiansen, för Källemo.

Restaurang Syltan är inrett med möbler av den danske formgivaren Hans J. Wegner (1914-2007). Matbordet PP80 (PP Møbler) i massiv såpad ek är ett enkelt, genuint och rektangulärt matbord med en kompromisslös filosofi. Matstolen CH20 (Carl Hansen & Søn) kallas för ”the elbow chair” just för att den ger extra stöd åt armarna, vilket skapar en komfort som gör att man kan sitta i stolen i timmar. Det ovala rödlackerade bordet PP752 (PP Møbler) i mitten av restaurangen är ursprungligen ritat åt Wegners privata hem och är ett av de få exemplar där Wegner även arbetar med stål. CH24 eller ”wishbone chair” är i folkmun mer känd som Y-stolen. Själva konstruktionen kan se enkel ut, men tillverkningen består av inte mindre än 100 olika steg fram till färdig stol. De allra minsta sitter bekvämt i den vackra barnstol 616, designad av Ben af Schultén för det finska designföretaget Artek.

Även butiksinredningen är dansk, välkända Montana skapar en ljus och luftig atmosfär.

Det öppna kontorslandskapet på administrationsplan är möblerat med den Värnamofödde och internationellt berömde formgivaren, konstnären och arkitekten Bruno Mathssons (1907-88) möbler Kontorsbordet Mi 342, stolen Mistral och förvaringsskåpet Mi 806. Den hängande armaturen över skrivborden heter TipTop och är signerad Hans J Wegner, likaså bordslamporna Opala. Det stora konferensrummet Mathsson med platser för upp till 18 personer är även det inrett med Bruno Mathsson möbler; bordet Superellipsen, karmstolen Mio Mi 408, etagebord Mi 1150 och ovan bordet hänger Hans J Wegners armatur Opala (Pandul).

Det mindre konferensrummet Wegner är möblerat med bordet PP75 i naturfärgad massiv ask liksom stolen PP68 (PP Møbler), etagebord Mi 1150 (Bruno Mathsson International) samt Hans J Wegners hängande takarmatur Opala (Pandul).

Vid större konferenser och middagar används de smarta möblerna från Lammhults, stolen Campus 320 och borden Quickly basic 608. Dessa kan sättas upp var det behövs för tillfället – Entréhuset, Galleriet eller i glaskorridoren.

Läs mer om vår inredning nedan

Dagens lunch

Rimmad ugnsbakad laxrygg serveras med kräm på rotselleri, ragu på puylinser, rotselleri och örtpotatis
torsdag 20 september, 18:00
torsdag 27 september, 14:00
fredag 28 september, 11:30
söndag 30 september, 14:00

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här