Öppettider

Måndag-söndag
11.00 - 17.00

Evenemangskalender

Välkommen att besöka våra utställningar, butik & Syltan! Öppet tisdag-söndag 11-17

Fler händelser

Today's lunch

Baked salmon served with dill mayonnaise, pickled cucumber and herb potatoes

Magni Moss

4/3 – 21/5 2023
 
Magni Moss konstnärskap undersöker det samtida måleriets gränser på alla möjliga sätt. Konstnären beskriver sitt arbete som en intensiv växelverkan mellan diskurs och process. Upplevelsen är alltid startpunkten för både idé och handling, som är början till en process med genuint ovisst slut. Hans referenser kommer från ett brett spektrum av källor i vår kultur, men inte minst hans personliga historia och relation till vår värld.
 
Resultatet blir oväntade möten inte bara med färg, former och rytm, så även med själva målandets materialitet. Målningarna vibrerar av dynamik och färglyster, fritt från igenkänning och tydligt innehåll men samtidigt intensivt och fängslande. Det låter sig inte begreppsliggöras eller till fullo definieras, men det skapar oundvikliga och intressanta sammansättningar. 
 
Under de senaste åren har Moss arbetat främst med en serie stora diptyker i olika tekniker, motiv och stil. Vissa är närmast monokroma och andra yvigt gestikulera, men serien innehåller också figurativa porträtt och andra motiv och landskap. I anslutning till målningarna har han också gjort skulpturer och objekt, som på sätt och vis fungerar som ”förlängda ramar” till målningarna. Objekten kommer ofta från hans direkta omgivning. Det kan vara en gammal kurvig stock av svartek, ett bowlingklot, ett felsågat timmer eller kanske en ovanligt lång pinne. Tillsammans med målningarna skapar dem en slags kommunikativ miljö där vi som betraktare också ingår – en installation.
 
 
Om konstnären
Magni Moss (f. 1982) läste sin högre konstnärliga utbildning i Frankfurt och Umeå och tog sin masterexamen 2009. Idag bor han utanför Ryd i Småland. 

Utställningar i urval
Magni har under de senaste åren haft flera utställningar i bl.a. Danmark, Norge, Österrike och Tyskland. Last Resort (Köpenhamn), Galerie Martin Janda (Wien), 1857 (Oslo), Charlottenborg Kunsthal (Köpenhamn) och Villa Romana (Florens). Contemporary Art Center of Portland i USA och MODEL projects i Vancouver, Kanada.


Bild: Blandteknik på bomullsduk, 260x190 cm

Today's lunch

Baked salmon served with dill mayonnaise, pickled cucumber and herb potatoes

Vandalorum Nyhetsbrev

Håll dig informerad om våra senaste nyheter!

 

Anmäl dig här